Winkeltrefpunt
Image default
Tuin en buitenleven

Hardhouten vlonderplanken zorgen voor een luxe en warme sfeer

Wanneer u een terras wilt aanleggen en u bent nog op zoek naar geschikte planken, kunt u wellicht kiezen voor hardhouten vlonderplanken. Bij Houthandel Van Wanrooij B.V. bent u altijd verzekerd van de beste kwaliteit. Steeds vaker wordt er hierbij gekozen voor Heveatech hardhout. Dit is een moderne hardhoutsoort. Toch is deze houtsoort al een wereldwijd succes en wordt momenteel in 5 verschillende continenten en in meer dan 18 landen verkocht. Ook in Nederland is Heveatech hardhout in opkomst. Houthandel Van Wanrooij B.V. is momenteel de exclusieve Nederlandse importeur van Heveatech hout. In hun ruime showroom kunt u het prachtige en moderne Heveatech hout in het echt bekijken. Tevens bieden zij u de mogelijkheid om hun Heveatech hardhouten vlonderplanken online te bestellen.

Traditionele hardhouten vlonderplanken: negatieve gevolgen op het milieu

Een terras kunt u afwerken met brede houten en hardhouten vlonderplanken. Deze staan er bekend om dat ze zeer slijtvast zijn waardoor u er jarenlang plezier van heeft. Toch zit er ook een groot nadeel aan traditionele hardhouten vlonderplanken: ze zijn zeer belastend voor het milieu. Hardhout groeit namelijk erg langzaam. Doordat hardhout zo populair is, krimpt de wereldwijde voorraad aan hardhout enorm. Dit zorgt ervoor dat er steeds meer waardevolle stukken regenwoud worden gekapt om te gebruiken als hardhout. Als gevolg vermindert de bio-diversiteit op aarde enorm en lijdt het milieu hier zwaar onder. Gelukkig is er een duurzaam alternatief voor het traditionele hardhout: Heveatech. Deze hardhoutsoort, exclusief verkrijgbaar bij Houthandel Van Wanrooij B.V. in Schijndel, is minstens even sterk en slijtvast als andere soorten hardhout, maar een stuk minder belastend voor het milieu.

Geavanceerde technologie voor het maken van hardhouten vlonderplanken

Weet u uit welke bomen latex gehaald wordt? Dat houtsoort wordt bij de specialist gebruikt voor hardhouten vlonderplanken. Nadat ze geen latex meer afgeven, worden ze verwerkt tot Heveatech hout. Hier gaat echter wel een bepaald proces aan vooraf. Zo wordt Heveatech vervaardigd met een geavanceerde impregnatie technologie. Met het toepassen van een consistent vochtgehalte, een gecontroleerd proces en gedeponeerde technologie, wordt er gezorgd voor een massieve LVL en LVB structuur. Op deze manier wordt het hout verwerkt tot de hardhouten vlonderplanken van Heveatech die u vindt in de schappen van Houthandel Van Wanrooij B.V., de momenteel enige Nederlandse leverancier van Heveatech hout.